Valinnaisen kotitalouden ryhmän ruokablogi 2

Tänään teimme ruokalistan mukaan lettuja. Teimme tälläkin kerralla myös vegaaniversion, jossa maito ja kananmunat korvattiin soijamaidolla ja perunajauhoilla.

Koelettu maistui oikein hyvältä, joten emme malttaneet odottaa loppujen lettujen paistamista. Mutta mutkiakin matkassa riitti, sillä taikina oli hieman paakkuista.

Lopputulos oli kuitenkin mainio, ja jouduimme taistelemaan siitä, kuka saisi viimeisen letun.

Teimme kaksi eri taikinaa, annoimme takinan kohota n. 30 minuuttia.
Teimme kaksi eri taikinaa, annoimme takinan kohota n. 30 minuuttia.
IMG_0351[1]
Lettuja valmistui aikamoinen läjä.
Lettujen kanssa oli tarjolla banaania, hilloa ja kermavaahtoa. Kokeilimme myös yhdistelmää sitruunamehu ja sokeri, oli hyvää.
Lettujen kanssa oli tarjolla banaania, hilloa ja kermavaahtoa. Kokeilimme myös yhdistelmää sitruunamehu ja sokeri, oli hyvää.

 

Letut

3       munaa

6dl   Kevytmaitoa

3dl   vehnäjauhoja

1rkl   sokeria

1tl     suolaa

paistamiseen  voita tai margariinia

Valmistus

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa tasaiseksi.

Anna turvota 30 min.

Paista taikinasta ohukaisia  rasvassa pannulla

Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa tai kermavaahtoa

Vinkki:

Jos taikina tuntuu turvotuksen jälkeen liian ohuelta, lisää n. 1/2 dl jauhoja.

Ohje vegaanisiin lettuihin löytyy täältä:

http://www.lily.fi/blogit/pieni-koti/vegaaniset-letut

 

Seuraavalla kerralla teemme tacosalaattia, mitä odotamme kaikki innolla.